Ruloniki z szynki

Ruloniki z szynki

Domowe ruloniki z szynki to świetna propozycja na szybką i smaczną przekąskę. Takie roladki idealnie sprawdzą się na święta, domowe imprezy czy rodzinne spotkania. 

Te pyszne ruloniki z szynki są bardzo łatwe w przygotowaniu. Można nadziać je różnego rodzaju pastami czy farszami. U mnie tym razem pojawił się farsz z ryżu, ogórka, papryki oraz jajek. Idealnie pasuje do szynki, a całość smakuje rewelacyjnie. Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA RULONIKI Z SZYNKI

Składniki

  • 1/2 świeżego ogórka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 50 g ryżu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 20 plastrów szynki

Wykonanie

  • Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy do przestygnięcia. 
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. 
  • Ogórka oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę. 
  • Ryż, jajka, ogórka oraz paprykę umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy. 
  • Na każdy plaster szynki nakładamy porcję farszu i zwijamy w rulonik. 
Ruloniki z szynki przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

9 + dziewiętnaście =