Roladki Tatarskie

Roladki Tatarskie

Roladki tatarskie to bardzo ciekawa i łatwa do zrobienia przekąska, która z pewnością zachwyci Waszych gości. Roladki zaserwowane na półmisku pięknie prezentują się na stole a co najważniejsze świetnie smakują, ponieważ zawsze w mgnieniu oka znikają z talerza. 

Tatarskie roladki to idealna przekąska na święta Wielkanocne ale także na inne okazje, takie jak rodzinne spotkania, domowe imprezy czy wizyta przyjaciół. Są bardzo szybkie i łatwe do zrobienia, ponieważ czas ich przygotowania nie przekracza 15 minut! Zapraszam na przepis!

ROLADKI TATARSKIE – PRZEPIS

Składniki

  • 10 plastrów szynki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 6 marynowanych pieczarek
  • 1 cebula czerwona
  • 2 gałązki koperku
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Wykonanie

  • Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
  • Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy.
  • Śmietankę mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem tartym, cukrem oraz sokiem z cytryny.
  • Do miski przekładamy pokrojone warzywa, dodajemy sos oraz posiekany koperek. Całość mieszamy, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.
  • Na środek każdego plastra szynki nakładamy porcję przygotowanego sosu i zwijamy w rulonik.
  • Każdą roladkę przewiązujemy szczypiorkiem, do dekoracji.
Roladki Tatarskie
Roladki Tatarskie

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

szesnaście − osiem =