Pasta z cukinii na kanapki

Pasta z cukinii na kanapki

Pasta z cukinii to świetne smarowidło, które warto przygotować, w pełni sezonu na cukinię. Kiedy cukinia jest ogólnodostępna i można ją dostać na straganach, warzywniakach czy marketach warto ją wykorzystać w kuchni. Tutaj polecam Wam mini pizze z cukinii, zapiekanki inaczej, kurczak w kremowym sosie z cukinią i marchewką.

Poniżej zaprezentuję Wam fajny przepis na pastę z cukinii do chleba. Idealnie sprawdzi się na kanapki, a przekąski na imprezę będą z nią smakować rewelacyjnie.

Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

PASTA Z CUKINII NA KANAPKI – PRZEPIS

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na odrobinie masła. 

  2. Cukinię zetrzeć na tarce, przełożyć na patelnię z cebulą i razem podsmażyć. Doprawić solą oraz pieprzem.

  3. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce. 

  4. Ser żółty również zetrzeć na tarce. 

  5. Do miski przełożyć ser, jajka, cukinię z cebulą, wymieszać. Doprawić do smaku. 
Pasta z cukinii
kanapkowa pasta z cukinii

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

14 − trzynaście =