Roladki z tortilli w posypce z chipsów

Roladki z tortilli w posypce z chipsów

Proste i smaczne roladki z tortilli z serkiem śmietankowym, szynką, serem, sałatą i papryką obtoczone w chrupiącej panierce z pokruszonych chipsów. Zaskakujące połączenie, które pokochasz od pierwszego kawałka!

Roladki z tortilli w posypce z chipsów to propozycja na ciekawą imprezową przekąskę, która zachwyci każdego. Roladki cudownie prezentują się na stole i jeszcze lepiej smakują. Otulone w chrupiącą kołderkę z pokruszonych chipsów nadają przekąsce wyrazistego smaku i ciekawej tekstury. Polecam wypróbować!

ROLADKI Z TORTILLI W POSYPCE Z CHIPSÓW PRZEPIS

Składniki

  • 2 placki tortilli
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 6 plasterków żółtego sera
  • 6 plasterków szynki
  • 1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 garście chipsów (u mnie paprykowe)

Przygotowanie

  1. Placki tortilli smaruję serkiem śmietankowym. 1/3 serka zostawiam na później.

  2. Na posmarowanych tortillach układam sałatkę, plastry szynki, sera oraz pokrojoną w słupki paprykę. Tortille ciasno zwijam w rulonik, a następnie w folię aluminiową. Wstawiam do lodówki na 30 minut.

  3. Po upływie czasu tortille rozwijam z folii i smaruję pozostałym serkiem.

  4. Chipsy kruszę i obtaczam w nich tortille. 

  5. Na koniec tortille kroję na 2-3 cm kawałki.
Roladki z tortilli w posypce z chipsów przepis
Przepis na roladki z tortilli w posypce z chipsów

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 95

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 7 =