Roladki z tortilli w posypce z chipsów
Proste i smaczne roladki z tortilli z serkiem śmietankowym, szynką, serem, sałatą i papryką obtoczone w chrupiącej panierce z pokruszonych chipsów. Zaskakujące połączenie, które pokochasz od pierwszego kawałka!
Roladki z tortilli w posypce z chipsów to propozycja na ciekawą imprezową przekąskę, która zachwyci każdego. Roladki cudownie prezentują się na stole i jeszcze lepiej smakują. Otulone w chrupiącą kołderkę z pokruszonych chipsów nadają przekąsce wyrazistego smaku i ciekawej tekstury. Polecam wypróbować!
ROLADKI Z TORTILLI W POSYPCE Z CHIPSÓW PRZEPIS
Składniki
- 2 placki tortilli
- 4 liście sałaty lodowej
- 6 plasterków żółtego sera
- 6 plasterków szynki
- 1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 garście chipsów (u mnie paprykowe)
Przygotowanie
- Placki tortilli smaruję serkiem śmietankowym. 1/3 serka zostawiam na później.
- Na posmarowanych tortillach układam sałatkę, plastry szynki, sera oraz pokrojoną w słupki paprykę. Tortille ciasno zwijam w rulonik, a następnie w folię aluminiową. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
- Po upływie czasu tortille rozwijam z folii i smaruję pozostałym serkiem.
- Chipsy kruszę i obtaczam w nich tortille.
- Na koniec tortille kroję na 2-3 cm kawałki.