Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami to prosty sposób na smaczne smarowidło do chleba, które urozmaici codzienne śniadanie lub kolację. Jest bardzo smaczna, pożywna i długo zachowuje świeżość. Gotową pastę możemy przechowywać nawet przez kilka dni w lodówce. Przepis na pastę kanapkową z białej fasoli z suszonymi pomidorami jest bardzo prosty, szybki i składa się tylko z 2 podstawowych składników. Przygotujecie ją w przysłowiowe 5 minut!
PASTA Z BIAŁEJ FASOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka białej fasoli (400 g)
- 8 suszonych pomidorów z oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Białą fasolę odsączyć i dokładnie przepłukać.
2. Pomidory suszone odsączyć z zalewy.
3. Składniki przełożyć do blendera, dodać sól oraz pieprz i całość zblendować na gładką masę.
4. Pastę serwować na kromkach chleba lub grzankach.