Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami

Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami

Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami to prosty sposób na smaczne smarowidło do chleba, które urozmaici codzienne śniadanie lub kolację. Jest bardzo smaczna, pożywna i długo zachowuje świeżość. Gotową pastę możemy przechowywać nawet przez kilka dni w lodówce. Przepis na pastę kanapkową z białej fasoli z suszonymi pomidorami jest bardzo prosty, szybki i składa się tylko z 2 podstawowych składników. Przygotujecie ją w przysłowiowe 5 minut!

PASTA Z BIAŁEJ FASOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli (400 g)
  • 8 suszonych pomidorów z oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Białą fasolę odsączyć i dokładnie przepłukać.

2. Pomidory suszone odsączyć z zalewy.

3. Składniki przełożyć do blendera, dodać sól oraz pieprz i całość zblendować na gładką masę.

4. Pastę serwować na kromkach chleba lub grzankach.

Pasta z białej fasoli
Pasta z suszonymi pomidorami

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 × 5 =