Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym to pyszna propozycja na drugie śniadanie, lub na kolację. Połączenie tych 2 składników wraz z innymi dodatkami tworzy oryginalną kompozycję smaków, którą po prostu trzeba spróbować. Sałatka z tuńczykiem i selerem jest bardzo prosta w przygotowaniu, a do tego pyszna i sycąca. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z SELEREM NACIOWYM I TUŃCZYKIEM

Składniki

  • seler naciowy 4 łodyżki
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Wykonanie

1. Łodygi selera myjemy i kroimy na małe kawałki.

2. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedzamy z zalewy.

3. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.

4. Składniki przekładamy do miski. Majonez mieszamy z jogurtem i polewamy po sałatce. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszamy.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

piętnaście − 7 =