Soczyste piersi kurczaka w boczku
Tradycyjnie przygotowywane filety z kurczaka stały się nudne? Wypróbuj przepis na soczyste piersi kurczaka w boczku!
Jest to świetne urozmaicenie, które nie tylko fantastycznie wygląda, ale i doskonale smakuje. Na pewno rodzinka będzie zachwycona. Danie jest bardzo aromatyczne i pełne smaku – soczysty kurczak doskonale komponuje się z chrupiącym boczkiem i serem. Jeśli szukacie pomysłu na pyszne danie obiadowe, inne niż oklepane schabowe, to piersi kurczaka w boczku będą idealnym wyborem.
PIERSI KURCZAKA W BOCZKU – PRZEPIS
Składniki
- podwójna pierś z kurczaka
- 1 opakowanie boczku wędzonego w plastrach
- 1 opakowanie sera mozzarella
- papryka słodka
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić tłuczkiem.
2. Każdy kawałek mięsa natrzeć przyprawami z obu stron. Następnie ułożyć kawałek mozzarelli.
3. Tak przygotowane mięso zwinąć w rulon i owinąć boczkiem.
4. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać kilkoma łyżkami wody i piec przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
5. Podawać odrazu po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.