Soczyste piersi kurczaka w boczku

Soczyste piersi kurczaka w boczku

Tradycyjnie przygotowywane filety z kurczaka stały się nudne? Wypróbuj przepis na soczyste piersi kurczaka w boczku!

Jest to świetne urozmaicenie, które nie tylko fantastycznie wygląda, ale i doskonale smakuje. Na pewno rodzinka będzie zachwycona. Danie jest bardzo aromatyczne i pełne smaku – soczysty kurczak doskonale komponuje się z chrupiącym boczkiem i serem. Jeśli szukacie pomysłu na pyszne danie obiadowe, inne niż oklepane schabowe, to piersi kurczaka w boczku będą idealnym wyborem.

PIERSI KURCZAKA W BOCZKU – PRZEPIS

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie boczku wędzonego w plastrach
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić tłuczkiem.

2. Każdy kawałek mięsa natrzeć przyprawami z obu stron. Następnie ułożyć kawałek mozzarelli.

3. Tak przygotowane mięso zwinąć w rulon i owinąć boczkiem.

4. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać kilkoma łyżkami wody i piec przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

5. Podawać odrazu po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.

kurczak w boczku


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście + 11 =