Kinder mleczna kanapka

Kinder mleczna kanapka do smaczna przekąska zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Przepis został zainspirowany tradycyjną mleczną kanapką, którą z pewnością każdy z Was miał okazję jeść.

Kakaowy biszkopt w połączeniu z puszystą pianą to prawdziwy raj dla podniebienia. Chcecie się przekonać? Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

PRZEPIS NA CIASTO KINDER MLECZNA KANAPKA

Składniki

Blacha 24cm x 24cm 

CIASTO

  • 4 małe jajka
  • 100 g mąki pszennej 
  • 40 g kakao
  • 50 ml oleju
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • można dodać kilka posiekanych orzechów

MASA

  • 150 ml mleka
  • 200 ml śmietanki kremówki 30% deserowej
  • 120 g cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 300 g mleka w proszku
  • 200 g miękkiego masła
  • 80 g jogurtu naturalnego gęstego

Przygotowanie

CIASTO

  • Białka ubić na pianę. Dodawać stopniowo cukier. Dodać żółtka i wymieszać. Dodać olej i wymieszać bardzo delikatnie.

  • Wymieszać mąkę, kakao i proszek, przesiać i wymieszać delikatnie.

  • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec przez 30 minut. Odstawić do ostudzenia.

MASA

  • W garnku umieścić mleko, śmietankę, cukier, cukier wanilinowy i zagotować. Odstawić na 5-10 minut.

  • W misie umieścić mleko w proszku. Wlać stopniowo ciepłe mleko, mieszając mikserem. Po połączeniu się
    składników odstawić do całkowitego ostudzenia.

  • Utrzeć masło. Następnie stopniowo (na 3-4 razy) dodawać mleczną masę miksując mikserem.

  • Do masy dodawać jogurt naturalny zmiksować na najmniejszych obrotach.

  • Biszkopt przekroić w poziomie.

  • Na biszkopt wyłożyć krem, wyrównać. Przykryć drugim biszkoptem, docisnąć.

  • Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

osiem − jeden =