Pieczony filet z kurczaka na kanapki
Pieczony filet z kurczaka to pyszna domowa wędlina na kanapki i nie tylko. Z mnóstwem przypraw, soczysta i aromatyczna. Mięso przygotowane w ten sposób można również podać na obiad, będzie doskonałą propozycją dla dzieci, czy osób na diecie.
Przepis na pieczony filet z kurczaka jest prosty i nie wymaga wielkiego wysiłku. Filet jest soczysty w środku, a z wierzchu pięknie przyrumieniony. Smacznie i co najważniejsze – zdrowo, bez chemicznych dodatków. Zapraszam do wypróbowania przepisu!
PRZEPIS NA PIECZONY FILET Z KURCZAKA NA KANAPKI
Składniki
- 2 duże filety z kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Filety z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego.
2. Filety przełożyć do miski, dodać przyprawy i dokładnie natrzeć nimi mięso.
3. Miskę z mięsem przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na około 3 godziny.
4. Po tym czasie filety przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec przez 60 minut.