Pieczony filet z kurczaka na kanapki

Pieczony filet z kurczaka na kanapki

Pieczony filet z kurczaka to pyszna domowa wędlina na kanapki i nie tylko. Z mnóstwem przypraw, soczysta i aromatyczna. Mięso przygotowane w ten sposób można również podać na obiad, będzie doskonałą propozycją dla dzieci, czy osób na diecie.

Przepis na pieczony filet z kurczaka jest prosty i nie wymaga wielkiego wysiłku. Filet jest soczysty w środku, a z wierzchu pięknie przyrumieniony. Smacznie i co najważniejsze – zdrowo, bez chemicznych dodatków. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

PRZEPIS NA PIECZONY FILET Z KURCZAKA NA KANAPKI

Składniki

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Filety z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego.

2. Filety przełożyć do miski, dodać przyprawy i dokładnie natrzeć nimi mięso.

3. Miskę z mięsem przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na około 3 godziny.

4. Po tym czasie filety przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec przez 60 minut.

Pieczony filet z kurczaka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziewiętnaście − 14 =