Pasta z makreli
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie lub kolację? Proponuję zrobić bardzo smaczną i niezwykle prostą pastę z makreli w sosie pomidorowym. Przygotujesz ją w niecałe 15 minut, a smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Pasta z makreli w sosie pomidorowym jest pożywna i sycąca. Będzie doskonałym urozmaiceniem codziennych kanapek.
PASTA Z MAKRELI PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym
- 1 cebula czerwona
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
2. Ogórki również pokrój w drobną kostkę.
3. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
4. Rybę wraz z sosem przełóż do miseczki, dodaj pokrojone jajka, cebulę, ogórki i ketchup. Całość wymieszaj doprawiając solą i pieprzem do smaku.