Wytrawne ciastka ze szpinakiem i fetą

Wytrawne ciastka ze szpinakiem i fetą

Gotowe ciasto francuskie to cudowny produkt, który można wykorzystać do przygotowania wielu smakołyków zarówno słodkich jak i słonych. Dzisiaj mamy dla was pomysł na prostą i smaczną przekąskę na słono czyli ciastka ze szpinakiem i fetą.

Chrupiące ciastka ze szpinakiem i fetą to idealna propozycja na lunch, ciepłą kolację, pożywną przekąskę w ciągu dnia, lub jako zaimprowizowany na szybko poczęstunek dla niespodziewanych gości. Farsz jest bardzo pyszny i wyrazisty w smaku. Jeśli lubicie szpinak tak, jak my, to te ciastka ze szpinakiem i fetą z pewnością przypadną wam do gustu.

PRZEPIS NA CIASTKA ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 100 g sera feta
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta chili
  • pieprz

Przygotowanie

1. Na odrobinie oliwy podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać szpinak i dusić do momentu odparowania wody.

2. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz szczyptę chilli.

3. Ser feta pokroić w drobną kostkę. Wyłączyć duszący się szpinak i dodać do niego ser. Całość wymieszać do momentu uzyskania jednolitego farszu.

4. Z ciasta powycinać prostokąty i wyłożyć farsz.

5. Ciastka przełożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

ciastka ze szpinakiem i fetą
ciastka z fetą i szpinakiem


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

siedem − sześć =