Pasta sałatkowa
Pasta sałatkowa z dodatkiem tuńczyka, jajek, pora oraz żółtego sera, po wypróbowaniu stanie się jednym z Waszych ulubionych dodatków do pieczywa. Tak było w naszym przypadku, po wykonaniu jej po raz pierwszy pasta bardzo nam posmakowała i robimy ją bardzo często. Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i kakao.
Taka szybka pasta sałatkowa sprawdzi się również jako baza do różnego rodzaju przekąsek na domowe imprezy. Robi się ją naprawdę bardzo szybko, ale tak samo znika z talerza. Polecam przygotować większą porcję. Zapraszam na przepis!
PASTA SAŁATKOWA – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 160 g żółtego sera
- 1/2 pora
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kosteczkę.
- Pora koimy w półkrażki, ser żółty ścieramy na tarce.
- Tuńczyka odciskamy z zalewy.
- Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy jogurt naturalny, majonez, sól oraz pieprz. Całość mieszamy do połączenia składników. Gotową pastę dekorujemy szczypiorkiem i serwujemy ze świeżym pieczywem.