Pasta kanapkowa ze szczypiorkiem
Pasta kanapkowa ze szczypiorkiem to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Świeże pieczywo z tą pastą na pewno podbije kubki smakowe Twoje i Twojej rodziny.
Pasta składa się z prostych składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Nie ma przy niej dużo pracy, a smakuje wyśmienicie. Jeżeli jesteście fanami past i smarowideł do chleba, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
PASTA KANAPKOWA ZE SZCZYPIORKIEM PRZEPIS
Składniki
- 150 g szynki w kawałku
- 200 g żółtego sera w kawałku
- 5 jajek
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Szynkę oraz ser również zetrzyj na tarce.
3. Szczypiorek drobno posiekaj.
4. Składniki przełóż do miseczki, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Pastę podawaj na świeżym pieczywie.
Smacznego!