Młoda kapusta z kiełbasą

Młoda kapusta z kiełbasą

Młoda kapusta z kiełbasą to świetny pomysł na obiad lub kolację. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, smaczne i sycące! Można się nim zajadać solo, lub z dodatkiem ugotowanych ziemniaków czy świeżego pieczywa.

Przepis na młodą kapustę z kiełbasą jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. To smaczne danie jest gotowe w zaledwie 30 minut i jest idealne dla osób, które nie lubią przesiadywać w kuchni godzinami i przyrządzać bardzo skomplikowanych potraw.

MŁODA KAPUSTA Z KIEŁBASĄ PRZEPIS

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 300 g kiełbasy
  • 2 cebule
  • 250 ml bulionu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Zeszklić na patelni z odrobiną masła.

2. Kiełbasę pokroić w półplasterki, wrzucić do cebuli. Smażyć aż kiełbasa się zarumieni.

3. Młodą kapustę oczyścić z wierzchnich liści. Przekroić na ćwiartki. Usunąć głąb i drobno poszatkować za pomocą noża lub przy pomocy mandoliny.

4. Do garnka przełożyć posiekaną kapustę i zalać ją bulionem. Całość gotować przez 5 minut. Po upływie czasu kapustę przełożyć na patelnię z cebulą i kiełbasą.

5. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Wymieszać i dusić jeszcze przez kilka minut.

Młoda kapusta z kiełbasą przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × 2 =