Pasta kanapkowa ze szczypiorkiem

Pasta kanapkowa ze szczypiorkiem

Pasta kanapkowa ze szczypiorkiem to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Świeże pieczywo z tą pastą na pewno podbije kubki smakowe Twoje i Twojej rodziny.

Pasta składa się z prostych składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Nie ma przy niej dużo pracy, a smakuje wyśmienicie. Jeżeli jesteście fanami past i smarowideł do chleba, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.

PASTA KANAPKOWA ZE SZCZYPIORKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 150 g szynki w kawałku
  • 200 g żółtego sera w kawałku
  • 5 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

2. Szynkę oraz ser również zetrzyj na tarce.

3. Szczypiorek drobno posiekaj.

4. Składniki przełóż do miseczki, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

5. Pastę podawaj na świeżym pieczywie.

Smacznego!

pasta kanapkowa z szynką i serem
pasta z jajkiem i szynką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście − dziewięć =