Pasta kanapkowa z tuńczyka i selera

Pasta kanapkowa z tuńczyka i selera

Pasty kanapkowe to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są proste, smaczne i pozwalają przemycić do diety wartościowe składniki. Dziś mam dla Was przepis na pastę z tuńczyka i selera, który odmieni nieco Wasze rutynowe kanapeczki na śniadanie, bądź kolację. Pasta z tuńczyka i selera rewelacyjnie smakuje i jest ekspresowa w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje domownikom.

PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA I SELERA PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
  • 3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i pokrój w kosteczkę. Przełóż do miseczki.

2. Tuńczyka odsącz z zalewy i dodaj do jajek. Całość rozdrobnij widelcem.

3. Selera pokrój na małe kawałeczki, wrzuć do pozostałych składników i dodaj majonez oraz dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

4. Gotową pastę podawaj na świeżym pieczywie.

Pasta kanapkowa z tuńczyka i selera przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

15 − jedenaście =