Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem to pyszne smarowidło do kanapek. Ma wyrazisty smak, jest łatwa w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników.

Jak zrobić pastę jajeczną z tuńczykiem? Przepis jest dziecinnie prosty, a efekt smakowy nie do opisania. Jeśli znudziły wam się już kanapki z serem lub wędliną, to pasta z jajek i tuńczyka będzie doskonałą odmianą.

PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Tuńczyka odsączyć z zalewy.

3. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.

4. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól oraz pieprz. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej pasty.

Pasta jajeczna z tuńczykiem przepis
przepis na pastę z tuńczykiem

Polecamy sprawdzić także nasz wcześniejszy przepis na pastę z makreli, która również jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna!

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

17 − jedenaście =