Pasta jajeczna

Prosta, szybka i smaczna pasta jajeczna z dodatkiem sera żółtego i jogurtu naturalnego.

Pasty kanapkowe to idealny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Robi się je szybko i smakują o wiele lepiej niż zwykła kanapka z masłem i szynką. Dzisiaj mam dla was szybki przepis na pastę jajeczną. Idealna na śniadanie lub kolacje!

Składniki

  • 3 jajka
  • 50g sera żółtego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Ugotowane na twardo jajka wraz z serem żółym zetrzeć na tarce. Składniki przełożyć do miseczki dodać 3 łyżki jogurtu naturalnego, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i posypać szczypiorkiem.

Pasta jajeczna najlepiej smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie w akompaniamencie pomidorków.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × dwa =