Kasza manna z bananem i orzechami

Kasza manna na mleku to świetny pomysł na pyszne, lekkie i zdrowe śniadanie. Jest bardzo prosta do przygotowania i pożywna – da nam ogromny zastrzyk energii na dobry poczatek dnia. Możemy polać ją musem owocowym, lub zjeść z dodatkiem ulubionych owoców. Zachęcam was gorąco do spróbowania mojego pzepisu na kaszę manną z bananem i orzechami.

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżeczki wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 banana
  • garść orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Mleko z cukrem zagotować w garnku.

  2. Wsypać kaszkę energicznie mieszając trzepaczką, żeby nie powstały grudki. Dodać wiórki kokosowe.

  3. Garneczek z gotową kaszką przykryć po ugotowaniu małym talerzykiem i odstawć na pięć minut. W tym czasie kaszka jeszcze zgęstnieje.

  4. Podać w miseczce z dodatkiem pokrojonych bananów i orzechów włoskich.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziesięć − 8 =