Oszukane gofry

Oszukane gofry

Masz ochotę na gofry, ale nie chce Ci się „kręcić” ciasta? Jest na to sposób. Zapraszam na przepis na oszukane gofry!

Oszukane gofry to szybsza wersja tradycyjnych gofrów, które można przygotować z ciasta francuskiego. Podane z ulubionymi dodatkami smakują równie dobrze i ciężko będzie je odróżnić od tych klasycznych. Oszukane gofry to świetna przekąska na wieczór, jak również na wizytę gości. Szybko się je robi i nie są skomplikowane w wykonaniu.

OSZUKANE GOFRY – PRZEPIS

Składniki

  • płat ciasta francuskiego
  • ulubione dodatki

Przygotowanie

1. Gofrownicę dobrze rozgrzać.

2. Ciasta francuskie rozwinąć na stolnicy i pokroić na mniejsze prostokąty.

3. Pokrojone kawałki ciasta przełożyć do gofrownicy i piec przez około 10-12 minut.

4. Podawać z ulubionymi dodatkami np. z bitą śmietaną i/lub owocami.

gofry z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − 4 =