Rybne kuleczki

Rybne kuleczki

Kuleczki rybne to pomysł na prostą i smaczną przekąskę dla całej rodziny. Są puszyste, mięciutkie i chrupiące. Podane z ulubionym sosem smakują wyśmienicie. Kuleczki rybne można również przygotować na obiad i podać z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki. Jeśli lubicie ryby, taka forma z pewnością przypadnie wam do gustu.

RYBNE KULECZKI PRZEPIS

Składniki

  • 500 g filetów z białej ryby np. dorsza, mintaja
  • 1 duże jajko
  • 1 kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 cebula
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Kajzerkę namoczyć w mleku.

2. Rozmrożone filety rybne pokroić na mniejsze kawałki.

3. Filety, obraną cebulę i namoczoną bułkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko i całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

4. Z powstałej masy formować kulki, następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym głębokim oleju.

5. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Rybne kuleczki przepis
kulki rybne

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 13 =