Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami
Jeśli szukacie smacznej propozycji na danie z makaronem to dobrze trafiliście! Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami jest naprawdę ekspresowy w przygotowaniu i kusząco aromatyczny. Jednym słowem… pychotka!
Składniki
- 500g mięsa mielonego
- 250g makaronu spaghetti
- 1 duża cebula
- 200g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 papryki
- kukurydza
- koncentrat pomidorowy
- zioła prowansalskie
- vegeta
- oliwa z oliwek
- pieprz, sól
- ser żółty
Przygotowanie
- Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać mięso mielone i wszystko smażyć przez kolejne kilka minut.
- Następnie dodać przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie i vegetę oraz pokrojoną paprykę i pieczarki i dusić pod przykryciem do miękkości.
- Całość wymieszać z koncentratem pomidorowym i kukurydzą.
- W międzyczasie ugotować makaron według przepisu z opakowania.
- Ugotowany i odcedzony makaron przełożyć na talerz, polać sosem i posypać startym żółtym serem.