Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami

Jeśli szukacie smacznej propozycji na danie z makaronem to dobrze trafiliście! Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami jest naprawdę ekspresowy w przygotowaniu i kusząco aromatyczny. Jednym słowem… pychotka!

Składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 250g makaronu spaghetti
  • 1 duża cebula
  • 200g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 papryki
  • kukurydza
  • koncentrat pomidorowy
  • zioła prowansalskie
  • vegeta
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, sól
  • ser żółty

Przygotowanie

  1. Cebulę oraz czosnek drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać mięso mielone i wszystko smażyć przez kolejne kilka minut.

  2. Następnie dodać przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie i vegetę oraz pokrojoną paprykę i pieczarki i dusić pod przykryciem do miękkości.

  3. Całość wymieszać z koncentratem pomidorowym i kukurydzą.

  4. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu z opakowania.

  5. Ugotowany i odcedzony makaron przełożyć na talerz, polać sosem i posypać startym żółtym serem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

14 + osiemnaście =