Pasta pieczarkowa
Pyszna pasta pieczarkowa z jajkami. Ma cudowny smak i proste składniki. Rewelacyjnie smakuje ze świeżym pieczywem, ale także z grzankami.
Taka pasta kanapkowa z pieczarek to świetne smarowidło, a także idealny dodatek do śniadania czy kolacji. Można ją również zabrać ze sobą do pracy. Pasta jest bardzo łatwa do zrobienia, a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Jestem pewna, że Wam posmakuje.
PASTA PIECZARKOWA – PRZEPIS
Składniki
- 2 jajka
- 1 cebula
- 250 g pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
Wykonanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy na odrobinie masła.
- Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do duszącej się cebuli. Dusimy do momentu, aż zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Do przestygniętych pieczarek dodajemy jajka oraz majonez. Mieszamy do połączenia składników.