Makaron po chińsku z kurczakiem w 15 minut

Makaron po chińsku z kurczakiem w 15 minut

Makaron po chińsku z kurczakiem to pyszne danie obiadowe, które można przygotować w dosłownie 15 minut. W czasie gotowania się makaronu można podsmażyć kurczaka z mieszanką chińską, następnie ugotowany makaron przełożyć do kurczaka, dodać przyprawy i makron gotowy!

Ten przepis nie raz uratował sytuację, kiedy nie miałam czasu na przygotowanie czegoś bardziej pracochłonnego. Makaron po chińsku z kurczakiem to bardzo sycące i pełnowartościowe danie, które z pewnością Wam posmakuje. Zapraszam na przepis!

MAKARON PO CHIŃSKU Z KURCZAKIEM W 15 MINUT

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 400 g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 150 g makaronu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki słodkiego sosu z chilli
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
  • Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą oraz pieprzem. Podsmażyć na odrobinie oliwy na złoty kolor.
  • Do duszącego się kurczaka przełożyć mieszankę chińską, podsmażać do miękkości warzyw. Co jakiś czas zawartość patelni podlewać wodą z gotującego się makaronu.
  • Na patelnię przełożyć słodki sos chilli, sos sojowy, starty na tarce imbir i wymieszać. Następnie dodać ugotowany makaron i wymieszać. Doprawić do smaku.
Makaron po chińsku z kurczakiem w 15 minut przepis
Przepis na makaron po chińsku z kurczakiem
Szybki makaron z kurczakiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

18 − szesnaście =