Sałatka z jajkiem i burattą

Sałatka z jajkiem i burattą

Sałatka z jajkiem i burattą to super pomysł na pyszną i lekką sałatkę. Do jej przygotowania potrzeba zaledwie kilku prostych składników. Sałatka jest niesamowicie lekka, kolorowa i pyszna. Jej smak podkreśla delikatny sos na bazie oliwy, soku z cytryny, miodu oraz ziół prowansalskich.

Ta prosta i szybka sałatka z burattą i jajkiem idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Będzie świetnym wyborem na święta Wielkanocne, rodzinne spotkania, a także imprezy przy grillu. Zapraszam na przepis!

SAŁATKA Z BURATTĄ I JAJKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 125 g burraty
  • 4 jajka
  • 1 cebula czerwona
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Wykonanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w ćwiartki.

  2. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w piórka.

  3. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki.

  4. Na półmisku ułożyć porwaną sałatę, jajka, cebulę pomidorki, porwaną burratę.

  5. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, miodem oraz ziołami. Sałatę przed podaniem polać przygotowanym sosem.
Sałatka z jajkiem i burattą przepis
Przepis na sałatkę sałatkę z jajkiem i burattą

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziesięć − 5 =