Kominy z bagietki z pieczarkami
Lubicie tradycyjne zapiekanki z pieczarkami? Dziś mamy dla Was prosty pomysł na podanie ich w nowej, zaskakującej wersji! Kominy z bagietki z pieczarkami to przepyszna przekąska, która doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na kolację. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu po upieczeniu. Przepis na kominy z bagietki z pieczarkami jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy czy skomplikowanych składników. Polecam wypróbować.
KOMINY Z BAGIETKI Z PIECZARKAMI PRZEPIS
Składniki
- 500 g pieczarek
- 2 półbagietki
- 1 cebula
- 150 g sera mozzarella
- świeży szczypiorek
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na odrobinie masła.
2. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do cebuli i całość dusić do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec całość doprawić solą i pieprzem.
3. Farsz odstawić do lekkiego przestygnięcia, a następnie dodać do niego startą na tarce mozzarellę (zostawić trochę do posypania na górę).
4. Półbagietki pokroić na kawałki, pod skosem i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym kawałku zrobić wgłębienie, ugniatając wnętrze.
5. Następnie każdy komin wypełnić farszem i posypać serem.
6. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10 minut.
7. Upieczone kominy posypać szczypiorkiem.