Kominy z bagietki z pieczarkami

Kominy z bagietki z pieczarkami

Lubicie tradycyjne zapiekanki z pieczarkami? Dziś mamy dla Was prosty pomysł na podanie ich w nowej, zaskakującej wersji! Kominy z bagietki z pieczarkami to przepyszna przekąska, która doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na kolację. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu po upieczeniu. Przepis na kominy z bagietki z pieczarkami jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy czy skomplikowanych składników. Polecam wypróbować.

KOMINY Z BAGIETKI Z PIECZARKAMI PRZEPIS

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 2 półbagietki
  • 1 cebula
  • 150 g sera mozzarella
  • świeży szczypiorek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na odrobinie masła.

2. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do cebuli i całość dusić do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec całość doprawić solą i pieprzem.

3. Farsz odstawić do lekkiego przestygnięcia, a następnie dodać do niego startą na tarce mozzarellę (zostawić trochę do posypania na górę).

4. Półbagietki pokroić na kawałki, pod skosem i ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym kawałku zrobić wgłębienie, ugniatając wnętrze.

5. Następnie każdy komin wypełnić farszem i posypać serem.

6. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10 minut.

7. Upieczone kominy posypać szczypiorkiem.

Kominy z bagietki z pieczarkami przepis
Kominy z bagietki z pieczarkami i serem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 9

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

trzy × 2 =