Imprezowe roladki z ogórkiem

Roladki z tortilli to świetny pomysł na imprezową przekąskę. Można je przyszykować z różnymi dodatkami, dzięki czemu za każdym razem będą smakować inaczej.

Moje roladki składają się z 3 prostych składników, takich jak serek, szczypiorek oraz świeży ogórek. Dzięki temu są bardzo delikatne, świeże i lekkie. Takie imprezowe roladki z ogórkiem z pewnością posmakują każdemu. Idealnie sprawdzą się nie tylko na imprezę, ale również na kolację czy przekąskę do pracy.

IMPREZOWE ROLADKI Z OGÓRKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • 1 tortilla 
  • 1/2 serka kremowego typu Almette
  • kawałek świeżego ogórka
  • szczypiorek

Wykonanie

  • Tortillę smarujemy serkiem. Szczypiorek drobno siekamy i przekładamy na serek. 
  • Ogórka obieramy, kroimy w długie paski. Jeśli ogórek będzie miał dużo gniazd nasiennych, usuwamy je. Kawałki ogórka wykładamy na tortillę, w rzędach. 
  • Tortillę zwijamy w rulonik i owijamy folią spożywczą. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po czasie kroimy na roladki o grubości ok 2-3 cm. 

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

piętnaście − dziesięć =