Bagietka smażona w jajku

Bagietka smażona w jajku to świetna przekąska na śniadanie lub kolację. Był to jeden z moich ulubionych posiłków z dzieciństwa. Zapewne wielu z was także. Danie niezwykle proste zarówno pod kątem przygotowania, jak i składników. Jeśli macie ochotę wrócić na chwilę do tych wspomnień i tego smaku, zapraszam Was do wypróbowania tego przepisu na bagietkę smażoną w jajku.

Składniki

  • 1 bagietka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 plastry szynki
  • szczypta soli
  • szczypiorek

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy do talerza o szerokim dnie i rozkłócamy widelcem.

  2. Dodajemy pokrojoną w małą kosteczkę szynkę, sól oraz pieprz.

  3. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła.

  4. Bagietkę kroimy na mniejsze kromeczki. Obtaczamy je w jajku i kładziemy na rozgrzaną patelnię.

  5. Smażymy na średniej mocy palnika z obu stron.

  6. Po usmażeniu posypujemy szczypiorkiem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziewiętnaście − sześć =