Gofry twarogowe

Pyszne gofry twarogowe

Dziś przepis na proste i super pyszne gofry twarogowe. Jeśli uwielbiasz eksperymentować w kuchni i próbować nowych smaków, a do tego lubisz gofry, to jest to przysmak idealny dla Ciebie!

Gofry z dodatkiem twarogu to świetna przekąska na śniadanie lub kolację. Robi się je naprawdę szybko i smakują obłędnie. Gofry twarogowe możemy podawać same, oprószone cukrem pudrem lub z owocami sezonowymi, czy polewą czekoladową. Kombinacja dodatków dowolna — gofry sprawdzą się w każdym połączeniu.

GOFRY TWAROGOWE PRZEPIS

Składniki / 6 szt.

  • 200 g twarogu półtustego
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 jajka (rozmiar L)
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka cukru

Przygotowanie

  1. Do kielicha blendera wbić jajka, dodać ser, mąkę, mleko, olej i cukier. Całość zblendować na gładką masę.

  2. Gofrownicę dobrze rozgrzać. Nałożyć porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni. Opuścić pokrywę i smażyć przez około 7 minut.

  3. Gotowe gofry studzić na kratce, dzięki czemu zachowają swoją chrupkość.

  4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Pyszne gofry twarogowe przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 23

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście + 7 =