Domowe spaghetti carbonara

Domowe spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara to bardzo szybkie w przygotowaniu danie, wywodzące się z kuchni włoskiej. To nic innego jak makaron z pysznym sosem z dodatkiem jajek i parmezanu.

Całe danie można przygotować w dosłownie 15 minut, dzięki czemu w bardzo szybki i łatwy sposób można zjeść coś pysznego i ciepłego. Warto w swoim menu posiadać takie szybkie dania obiadowe, ponieważ nie zawsze mamy czas na przygotowanie bardziej pracochłonnych posiłków.

Poniżej zaprezentuję Wam szybki i łatwy przepis na pyszne spaghetti carbonara. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia.

PRZEPIS NA DOMOWE SPAGHETTI CARBONARA

Składniki

  • 100 g makaronu 
  • 2 żółtka
  • 80 g boczku 
  • 30 g parmezanu
  • pieprz
  • sól 

Wykonanie

  • Boczek kroimy, smażymy aż się zarumieni.
  • Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • Parmezan ścieramy na wiórki.
  • Żółtka umieszczamy w misce razem z ½ parmezanu i przyprawami.
  • Makaron odcedzamy i od razu umieszczamy w miseczce z żółtkami, mieszamy. Temperatura makaronu zredukuje sos. Podajemy z przygotowanym wcześniej boczkiem i pozostałym parmezanem.
przepis na spaghetti carbonara

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście + cztery =