Paprykarz domowy

W dzisiejszym wpisie propozycja na pyszne smarowidło do kanapek – domowy paprykarz!
Paprykarz jest lubiany i często kupowany przez Polaków. Ale zamiast kupować gotową puszkę, warto przygotować go samodzielnie. Domowy paprykarz jest prosty w przygotowaniu i składa się tylko z kilku prostych składników. Smakuje również o wiele lepiej niż jego sklepowa wersja.
PAPRYKARZ DOMOWY – PRZEPIS
Składniki
- torebka ryżu (100 g)
- 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżka ketchupu
- szczypta chilli
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przesypać do miski.
- Następnie dodać makrelę z puszki, ketchup i przyprawy. Całość wymieszać i gotowe!
