Paprykarz domowy

paprykarz domowy

W dzisiejszym wpisie propozycja na pyszne smarowidło do kanapek – domowy paprykarz!

Paprykarz jest lubiany i często kupowany przez Polaków. Ale zamiast kupować gotową puszkę, warto przygotować go samodzielnie. Domowy paprykarz jest prosty w przygotowaniu i składa się tylko z kilku prostych składników. Smakuje również o wiele lepiej niż jego sklepowa wersja.

PAPRYKARZ DOMOWY – PRZEPIS

Składniki

  • torebka ryżu (100 g)
  • 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżka ketchupu
  • szczypta chilli
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przesypać do miski.
  2. Następnie dodać makrelę z puszki, ketchup i przyprawy. Całość wymieszać i gotowe!
paprykarz przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 + dziewiętnaście =