Ćwikłowe jajeczka
Ćwikła to bardzo lubiany dodatek do wędlin, pasztetów, czy pieczonych mięs. Dzisiaj mamy dla was propozycję na pyszną przekąskę – jajka faszerowane ćwikłą! Tak przygotowane jajka nie tylko pięknie prezentują się na stole, ale także doskonale smakują. Z pewnością wszystkim posmakują. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.
ĆWIKŁOWE JAJECZKA – PRZEPIS
Składniki
- 4 jajka
- 3 łyżki ćwikły z chrzanem
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo i obrać.
2. Następnie jajka przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żółtka i rozgnieść je widelcem.
3. Ćwikłę wymieszać z żółtkami, doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
4. Gotową pastą nadziewać jajka.