Ćwikłowe jajeczka

jajka z ćwikłą

Ćwikła to bardzo lubiany dodatek do wędlin, pasztetów, czy pieczonych mięs. Dzisiaj mamy dla was propozycję na pyszną przekąskę – jajka faszerowane ćwikłą! Tak przygotowane jajka nie tylko pięknie prezentują się na stole, ale także doskonale smakują. Z pewnością wszystkim posmakują. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.

ĆWIKŁOWE JAJECZKA – PRZEPIS

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 łyżki ćwikły z chrzanem
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotować na twardo i obrać.

2. Następnie jajka przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć żółtka i rozgnieść je widelcem.

3. Ćwikłę wymieszać z żółtkami, doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

4. Gotową pastą nadziewać jajka.

jajka faszerowane ćwikłą


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

8 − pięć =