Paluszki serowe z kminkiem

paluszki serowe z kminkiem

Paluszki serowe z kminkiem to smaczna przekąska na imprezę w rodzinnym gronie, lub spotkanie z przyjaciółmi. Paluszki są łatwe w wykonaniu i smakują niemal każdemu. Paluszki serowe z kminkiem to także świetna alternatywa dla sklepowych przekąsek, kiedy mamy ochotę na coś dobrego i chrupkiego jednocześnie.

PRZEPIS NA PALUSZKI SEROWE Z KMINKIEM

Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • 150 g margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 1 całe jajko do posmarowania
  • ser żółty
  • kminek
  • sól

Przygotowanie

1. Z mąki, żółtek, masła oraz śmietany zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinkę.

2. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek i wycinamy wąskie paski. Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Paluszki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem oraz startym serem. Na koniec delikatnie solimy do smaku.

4. Paluszki pieczemy na złoty kolor w 200 stopniach przez około 15-20 minut.

paluszki serowe

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

“Komentarz do Paluszki serowe z kminkiem”

  1. Założę się, że są pyszne! Spróbuję w najbliższym czasie, bo uwielbiam tego rodzaju przekąski. Tylko kminek zastąpię czarnuszką:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 − jeden =