Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami

Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami

Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami to pyszne i sycące danie obiadowe, które świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, a także na specjalne okazje. To pełna smaku i kolorów potrawa, która z pewnością zachwyci Was swoim smakiem.

Przepis na zupę z kurczakiem jest niesamowicie prosty, dlatego też gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Na pewno będziecie zachwyceni. Ta zupa z kurczakiem jest naprawdę przepyszna!

ZUPA Z KURCZAKIEM PAPRYKĄ I PIECZARKAMI

Składniki

  • 400 g fileta z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1,5 l bulionu
  • 50 g serka topionego
  • 3 łyżki słodkiej śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • curry

Wykonanie

  1. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić słodką papryką, curry, solą oraz pieprzem. Przełożyć na patelnie z odrobiną tłuszczu i podsmażyć.

  2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na odrobinie masła. Pieczarki pokroić w plasterki, dodać do cebuli i dusić razem kilka minut.

  3. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć na patelnię z pieczarkami i razem podsmażać.

  4. Paprykę pokroić w paseczki, przełożyć na patelnię.

  5. Kurczaka oraz warzywa przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem przez 25 minut. Pod koniec dodać kukurydzę.

  6. Z garnka odebrać odrobinę zupy, dolać wody i dodać serek topiony. Całość zblendować i wlać do garnka z zupą. Doprawić do smaku.
Zupa z kurczakiem
Zupa z kurczakiem i pieczarkami
Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 184

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 × dwa =