Śledzie w śmietanie z ogórkiem konserwowym

Śledzie w śmietanie z ogórkiem konserwowym

Śledzie w śmietanie z ogórkiem konserwowym to świetny pomysł na pyszną przekąskę z rybą. Idealnie sprawdzą się na święta, ale także na inne nadarzające się okazje. Moim zdaniem solone śledzie, ogórek konserwowy, cebulka i śmietana to idealne połączenie.

Tak przygotowane śledzie w śmietanie robi się bardzo szybko i łatwo. Muszą one jednak przez noc przeleżeć w lodówce, by smaki się przegryzły.

Poniżej znajdziecie przepis na pyszne śledzie w śmietanie, które z pewnością posmakują wszystkim miłośnikom śledzi i nie tylko. Zapraszam na przepis.

PRZEPIS NA ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z OGÓRKIEM KONSERWOWYM

Składniki

  • 6 solonych śledzi
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 200 g śmietany 18%
  • pęczek kopru
  • pieprz

Wykonanie

  • Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez godzinę. Co jakiś czas należy wymieniać wodę. Po upływie godziny sprawdzamy słoność, jeśli będą zbyt słone, należy je moczyć nieco dłużej.
  • Po upływie czasu wyjmujemy śledzie z wody, osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego i kroimy w paseczki.
  • Cebule kroimy w drobną kosteczkę.
  • Ogórki również kroimy w kostkę.
  • Śledzie, ogórki i cebulę umieszczamy w misce. Dodajemy śmietanę, posiekany koperek oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do pojemnika, zamykamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Śledzie w śmietanie
Śledzie w śmietanie przepis
Śledzie w śmietanie z koperkiem

“Komentarz do Śledzie w śmietanie z ogórkiem konserwowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

10 + 15 =