Sałatka z szynką i papryką konserwową
Sałatka z szynką i papryką konserwową to świetna propozycja na lunch lub kolację. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Oprócz szynki i papryki konserwowej w sałatce znajdziemy jeszcze ser żółty i kukurydzę. Całość zalana sosem na bazie jogurtu i majonezu. Bardzo smaczna i szybka do zrobienia.
SAŁATKA Z SZYNKĄ I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ PRZEPIS
Składniki
- 250 g sznki konserwowej
- 200 g sera żółtego
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 3-4 kawałki marynowanej papryki
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Szynkę i ser żółty pokrój w kosteczkę.
2. Paprykę marynowaną odsącz z zalewy i również pokrój w kostkę.
3. Kukurydzę odsącz z zalewy.
4. Majonez wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem tworząc sos.
5. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.
Smacznego!