Sałatka z selerem konserwowym i szynką
Szybka, prosta i przepyszna sałatka z selerem konserwowym i szynką to jedna z tych sałatek, którą robi się w ekspresowym tempie, więc polecam ją szczególnie wtedy, gdy spodziewamy się gości, lub gdy chcemy zjeść coś dobrego i szybkiego na kolację. Przepis na sałatkę z selerem konserwowym i szynką jest banalny, a składniki bez trudu znajdziecie w najbliższym sklepie spożywczym. Sałatka jest bardzo ciekawa i intensywna w smaku — trochę słona, trochę słodka. Polecam wypróbować.
SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM I SZYNKĄ PRZEPIS
Składniki
- 250 g szynki konserwowej
- 1/2 słoiczka cebulki perłowej marynowanej
- 5 jajek
- 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek selera konserwowego
- 1 cebula czerwona
Sos
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram ze skorupek i kroję w kosteczkę.
- Szynkę konserwową i cebulę czerwoną również kroję w kostkę.
- Cebulkę, selera i kukurydzę odsączam z zalewy.
- Majonez mieszam z jogurtem, szczyptą soli i pieprzu tworząc sos.
- Do miseczki przekładam wszystkie składniki, dodaję przygotowany sos i mieszam.