Hot-dogi na chlebie tostowym

Hot-dogi na chlebie tostowym

Hot-dogi z chleba tostowego to świetna przekąska, a nawet danie obiadowe. Takie hot-dogi na chlebie tostowym można przygotować naprawdę bardzo szybko, a ich smaku nie da się opisać słowami. Moim zdaniem są dużo smaczniejsze niż tradycyjne hot-dogi w bułce.

Domowe hot-dogi na chlebie tostowym idealnie sprawdzą się na obiad, a także jako ciepła przekąska na różnego rodzaju domowe imprezy czy spotkania w gronie znajomych. Jestem pewna, że każdemu posmakują, bo są naprawdę rewelacyjne. Zapraszam na przepis!

PRZEPIS NA HOT-DOGI Z CHLEBA TOSTOWEGO

Składniki

  • 6 parówek „Sokoliki” 
  • 6 kromek chleba tostowego 
  • 6 plastrów sera żółtego
  • odrobina papryki czerwonej 
  • garść kukurydzy 
  • 1 ogórek kiszony 
  • ketchup 
  • musztarda 
  • bazylia 
  • natka pietruszki 

Wykonanie

  • Na każdej kromce chleba umieszczamy 1/2 łyżeczki ketchupu, musztardy i dokładnie rozsmarowujemy.
  • Na każdej kromce umieszczamy parówkę po przekątnej.
  • Paprykę, ogórek kroimy w kosteczkę.
  • Na każdej kromce umieszczamy paprykę, ogórka, oraz kukurydzę . 
  • Łączymy krawędzie chleba wykałaczką. Całość umieszczamy w keksówce wyścielonej papierem do pieczenia
  • Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
  • Po upieczeniu posypujemy pietruszką i bazylią. 
Hot-dogi na chlebie tostowym przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziesięć − osiem =