Sałatka z pieczarkami marynowanymi

sałatka z pieczarkami marynowanymi

Smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka z pieczarkami marynowanymi to propozycja idealna na kolację, obiad lub na specjalne okazje. Sałatka jest pyszna i sycąca, doskonale też prezentuje się na stole.

Sałatka w swoim składzie oprócz pieczarek marynowanych zawiera kurczaka, ser żółty, kukurydzę, pora, paprykę czerwoną oraz ogórki konserwowe. Całość uzupełnia sos na bazie jogurtu, musztardy i majonezu. Jeśli są to Wasze smaki, nie zwlekajcie i przygotujcie tą pyszną sałatkę już dziś!

SAŁATKA Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI – PRZEPIS

Składniki

  • 1 mały słoik pieczarek marynowanych
  • podwójna pierś z kurczaka (ok. 500g)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 4 ogórki konserwowe
  • 150g żółtego sera
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 pora
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na odrobinie oliwy na złoty kolor. Odstawić do przestygnięcia.

2. Pieczarki marynowane i ogórki konserwowe pokroić w plasterki.

3. Czerwoną paprykę pokroić w kosteczkę, pora w półkrążki.

4. Ser żółty zetrzeć na tarce, kukurydzę odsączyć z zalewy.

5. Majonez połączyć z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem.

6. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać sos i całość wymieszać.

sałatka z grzybami marynowanymi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.