Sałatka Wiosenna

Sałatka Wiosenna

Sałatka wiosenna to bardzo prosta i szybka przekąska pełna wiosennych nowalijek. Pięknie pachnąca i kolorowa rzodkiewka, świeży szczypiorek, por świetnie komponują się z jajkiem i serem żółtym. Wszystkie składniki połączone są ze sobą za pomocą jogurtu naturalnego i odrobiny majonezu.

Ta kolorowa i pachnąca sałatka wiosenna idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację czy jako posiłek do pracy. Możemy ją również zaserwować na różnego rodzaju spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Sałatka jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia. Zapraszam na przepis.

SAŁATKA WIOSENNA – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 200 g żółtego sera
  • duży pęczek rzodkiewek
  • 1 mały por
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
  • Ser żółty oraz rzodkiewkę również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. 
  • Pora kroimy w półkrążki, szczypiorek drobno siekamy. 
  • Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym.
  • Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos, sól oraz pieprz, mieszamy. 
Sałatka Wiosenna przepis
Przepis na sałatkę wiosenną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.