Sałatka „niebo w gębie”

sałatka niebo w gębie

Sałatka „niebo w gębie” jak sama nazwa wskazuje jest niezwykle pyszną przekąską, idealną na każdą okazję. Sprawdzi się zarówno na rodzinnej imprezie, lub jako sałatka do pracy czy na kolację.

Główną rolę w tej sałatce odgrywają marynowane pieczarki, które z dodatkiem jajek, pora, kukurydzy i ogórków tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Sałatka „niebo w gębie” jest bardzo prosta w przyrządzeniu i wspaniała w smaku. Przekonajcie się sami!

PRZEPIS NA SAŁATKĘ NIEBO W GĘBIE

Składniki

  • 1 słoiczek pieczarek marynowanych
  • 200g szynki konserwowej
  • 1 średni por
  • 4 jajka
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

1. Pieczarki marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w ćwiartki.

2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.

3. Ogórki oraz szynkę również kroimy w kostkę, pora w półksiężyce. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

4. Przygotowane składniki przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt wymieszamy z majonezem i musztardą. Całość mieszamy, doprawiając solą i pieprzem.

sałatka z grzybami


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 10

Komentarze do “Sałatka „niebo w gębie””

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 × cztery =