Ciasto piankowe z galaretką

Ciasto piankowe z galaretką

Ciasto piankowe z galaretką bez pieczenia to pomysł szybki i smaczny deser, który nie wymaga zbyt wiele czasu na przygotowanie. Ciasto jest lekkie jak chmurka i orzeźwiające w smaku. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję. 

Przepis na ciasto piankowe z galaretką jest banalnie prosty i wymaga jedynie 4 prostych składników, które z pewnością każdy znajdzie w swojej kuchni. Polecam wypróbować!

CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ PRZEPIS

Składniki

  • 12 herbatników
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • 700 ml wody

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody każdą i odstawić do wystudzenia.

  2. Dno formy o wymiarach 20×20 cm wyścielić papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki.

  3. Przestygniętą galaretkę o smaku owoców leśnych zmiksować na wysokich obrotach na pianę (ok. 15 minut).

  4. Ubitą pianę z galaretki wyłożyć na herbatniki. Całość wstawić do lodówki na 10-15 minut do lekkiego stężenia.

  5. Tężejącą galaretkę pomarańczową wyłożyć na pianę. Całość ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Ciasto piankowe z galaretką przepis
Przepis na ciasto piankowe z galaretką

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 17

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dziewiętnaście + sześć =