Sałatka grillowa
Nasza sałatka grillowa to idealny dodatek do specjałów z rusztu. Pasuje zarówno do kurczaka, wieprzowiny jak i do kiełbasy. Jest prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu. Jeśli organizujecie grilla i potrzebujecie pomysłu na pyszną sałatkę, która zachwyci wszystkich gości, to konicznie musicie wypróbować ten przepis!
SAŁATKA GRILLOWA – PRZEPIS
Składniki
- 1 kulka mozzarelli
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 12 pomidorków koktajlowych
- 1/2 słoika czarnych oliwek
- 1 świeży ogórek
- 1 cebula
- 6 rzodkiewek
Dressing
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Sałatkę lodową umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
2. Rzodkiewkę oraz oliwki pokroić w cienkie plasterki.
3. Mozzarellę odcedzić z wody i pokroić w kosteczkę.
4. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki, pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki.
5. Cebulę obrać i pokroić w drobne piórka.
6. Składniki na dressing połączyć ze sobą i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
7. Składniki przełożyć do salaterki i polać przygotowanym dressingiem.