Grzanki czosnkowo-ziołowe

Mocno chrupiące grzanki z masłem czosnkowym i aromatycznymi ziołami to świetny dodatek do zup i sałatek. Możesz również podawać je jako samodzielne przekąski na przyjęcia ze znajomymi.

Składniki

  • 1 bagietka
  • 3 ząbki czosnku
  • pół kostki masła
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki ziół prowasalskich
  • kilka gałązek świeżej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Masło o temperaturze pokojowej przełóż do miseczki.

  2. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, dodaj je do masła, dopraw ziołami i całość dokładnie wymieszaj.

  3. Bagietkę pokrój na małe kromeczki i włóż do nagrzanego piekarnika na 3-4 minuty.

  4. Przełóż je na talerz i jeszcze gorące posmaruj przygotowanym masłem czosnkowym. Stopi się ono pod wpływem temperatury grzanki.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 × trzy =