„Raffaello” z sera żółtego i paluszków krabowych
„Raffaello” z sera żółtego i paluszków krabowych surimi to pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezowym stole. Z pewnością przykują wzrok waszych gości, wiec jeśli chcecie zaskoczyć ich czymś wyjątkowym, to z tą przekąską na pewno Wam się to uda!
Składniki
- opakowanie paluszków krabowych
- 1 serek kremowy (np. almette)
- 150g sera żółtego
- 2 jajka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Paluszki krabowe wyciągamy z foli i odcinamy z nich czerwoną część. Pozostałą białą część drobno kroimy i przekładamy do miseczki.
- Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce razem z serem żółtym. Wrzucamy do miseczki z białą częścią paluszków.
- Całość mieszamy z serkiem naturalnym typu almette, doprawiamy solą i pieprzem i formujemy kulki.
- Gotowe kuleczki obtaczamy w drobno posiekanej czerwonej części paluszków krabowych. Schładzamy w lodówce przez minimum 1 godzinę.