Pierś z kurczaka zapiekana z ananasem
Pierś z kurczaka zapiekana z ananasem to świetna propozycja na rodzinny obiad. Słony smak mięsa w połączeniu ze słodkim ananasem tworzy ciekawą kompozycję smakową, która posmakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom. Przepis na pierś z kurczaka z ananasem jest bardzo proty i szybki. Czas przygotowania tego dania jest krótki, dzięki czemu nie trzeba spędzać dużo czasu w kuchni, aby przygotować smaczny i pożywny obiad. Polecam wypróbować!
PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANKA Z ANANASEM PRZEPIS
Składniki
- 4 plastry ananasa z puszki
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 150 g sera mozzarella
- 4 łyżeczki dżemu porzeczkowego
- przyprawa gyros
- papryka słodka w proszku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem.
2. Przyprawić z obu stron przyprawą gyros, słodką papryką, solą oraz pieprzem.
3. Przyprawione mięso przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Każdy kawałek mięsa obsypać startym na tarce serem, następnie ułożyć po jednym plastrze ananasa.
5. W środek ananasa łyżeczką nałożyć porcję dżemu porzeczkowego.
6. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 30 minut.