Makaron z twarogiem i boczkiem

Makaron z twarogiem i boczkiem

Makaron z twarogiem i boczkiem to błyskawiczne danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację. Danie jest proste, szybkie do zrobienia i naprawdę świetnie smakuje. Do tego jest sycące i pożywne.

Przepis na makaron z twarogiem i boczkiem jest bardzo prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Przygotowanie tego dania nie powinno zająć Ci więcej niż 30 minut! Z podanych składników otrzymasz 2 porcje dania, natomiast jeśli potrzebujesz większą ilość, zwiększ odpowiednio proporcje.

MAKARON Z TWAROGIEM I BOCZKIEM PRZEPIS

Składniki / 2 porcje

  • 250 g twarogu
  • 150 g makaronu rurki
  • 150 g boczku w kosteczkach
  • 1 większa cebula
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.

2. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać do niej boczek i całość smażyć kilka minut do momentu, aż boczek zrobi się chrupiący.

3. Ugotowany makaron wyłożyć na talerz. Na makaron nałożyć porcję podsmażonego boczku z cebulką.

4. Ser biały rozdrobnić widelcem i wyłożyć na makaron. Całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

makaron z boczkiem i białym serem
szybki obiad z makaronem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 − jeden =