Pieczarki faszerowane jajkiem

Bardzo smaczne, łatwe w przygotowaniu i stosunkowo tania przekąska, która z pewnością posmakuje każdemu. Pieczarki faszerowane to idealny pomysł na przekąskę na domową imprezę czy spotkanie w rodzinnym gronie.

Pieczarki faszerowane przygotowuje się bardzo łatwo, a ich smak jest obłędny. Pieczarki to najbardziej popularne grzyby, które są stosunkowo tanie i łatwo dostępne. Odpowiednio przyprawione mogą smakować naprawdę świetnie. Ten przepis to idealny przykład na to, jak wydobyć z pieczarek ich cudowny aromat i smak.

Pieczarki faszerowane to przekąska, która posmakuje każdemu. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu a składniki można kupić w dowolny markecie. To co bierzemy się za robotę i robimy pieczarki faszerowane?

PRZEPIS NA PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM

Składniki

  • 10 większych pieczarek
  • 6 jaj
  • 1 cebula
  • przyprawy (pieprz, sól, papryka słodka)
  • ser żółty do posypania

Wykonanie

  • Wycinamy nóżki z pieczarek, kroimy w kosteczkę.
  • Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Cebule kroimy w kostkę, dusimy na patelni z pokrojonymi pieczarkami na łyżce masła.
  • Mieszamy wszystkie składniki na nadzienie. Przyprawiamy do smaku. Nadziewamy pieczarki. Posypujemy serem.
  • Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, grzanie góra/dół.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

18 − 16 =