Pieczarki faszerowane jajkiem
Bardzo smaczne, łatwe w przygotowaniu i stosunkowo tania przekąska, która z pewnością posmakuje każdemu. Pieczarki faszerowane to idealny pomysł na przekąskę na domową imprezę czy spotkanie w rodzinnym gronie.
Pieczarki faszerowane przygotowuje się bardzo łatwo, a ich smak jest obłędny. Pieczarki to najbardziej popularne grzyby, które są stosunkowo tanie i łatwo dostępne. Odpowiednio przyprawione mogą smakować naprawdę świetnie. Ten przepis to idealny przykład na to, jak wydobyć z pieczarek ich cudowny aromat i smak.
Pieczarki faszerowane to przekąska, która posmakuje każdemu. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu a składniki można kupić w dowolny markecie. To co bierzemy się za robotę i robimy pieczarki faszerowane?
PRZEPIS NA PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM
Składniki
- 10 większych pieczarek
- 6 jaj
- 1 cebula
- przyprawy (pieprz, sól, papryka słodka)
- ser żółty do posypania
Wykonanie
- Wycinamy nóżki z pieczarek, kroimy w kosteczkę.
- Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Cebule kroimy w kostkę, dusimy na patelni z pokrojonymi pieczarkami na łyżce masła.
- Mieszamy wszystkie składniki na nadzienie. Przyprawiamy do smaku. Nadziewamy pieczarki. Posypujemy serem.
- Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, grzanie góra/dół.